(0)

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
Kaina
Nuo 12 €
Papildoma informacija
Kaina asmeniui.

„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje.

Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų produktai. Paskutinę, bet nemažiau svarbią vietą virtuvėje užėmė daržovės, vaisiai, grybai, uogos ir žuvys. Lietuvos kulinarinį paveldą formavo ne tik lietuvių gyvenimo būdas, bet ir skirtingos religijos, kaimyninės tautos ir kultūros, žmonių migracija.

„Jurodyje“ puoselėjamas žemaičių kulinarinis paveldas, kuriam nemenką įtaką darė vokiška kultūra. „Jurodyje“ mes siūlome paragauti duonos giroje troškintos jautienos, keptos kiaulienos su žolelėmis, kopūstienės, rūgščios bulvienės, šaltsriubės, mirkalo su karštomis bulvėmis, pagal vietinius receptus paruoštos žuvies, grūstų kanapių, kastinio, mėtų arbatos, šviežio medaus ir daug kitų valgių bei gėrimų. Norinčių užsakyti kulinarinio paveldo vakarienę prašome susitarti iš anksto.

Kitos patirtys
Baltiška pirtis
„Geriau vieną kartą išbandyti, negu šimtą kartų išgirsti”! – labiausiai tinkantis posakis šiai pramogai. Kviečiame vakarą praleisti Lietuviškoje pirtyje, dar kitaip vadinamoje – baltiška pirtimi. Pirtininkai Greta ir Konradas sudaužys į šipulius visus mitus apie pirtį ir net didžiausius pirties nemėgėjus pavers šios procedūros aistruoliais. Vakaro metu suprasite, kiek daug gajų ir tikrai klaidingų teiginių...
Skaityti
Baidarių nuoma
Organizuojame baidarių žygius Šventosios, Širvintos ar Siesarties upėmis. Priklausomai nuo Jūsų nusiteikimo ir fizinio pasirengimo, suderinsime tinkamiausio sudėtingumo ir trukmės maršrutus. Plaukiantiems baidarėmis siūlome apsistoti nakvynei poilsiavietėje „Senaupė“ar sodyboje „Sidabrinė pieva“.
Skaityti
Vyno degustacija
Atvykę į vyninę, susipažinsite su vyndariu ir jo šeimos istorija. Vynas yra gaminamas pagal seną receptą, paveldėtą iš senelių. Sakoma, kad šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir jo kilmė siekia net kryžiuočių laikus. Daugelį metų kaupta vyno gamybos patirtis ir aistra vyndarystei leido sukurti unikalaus charakterio natūralų vyną, garsėjantį savo puikiu skoniu ir aromatu. Vyndarys turi tautinio paveldo sertifikatą. Pažintinės ekskursijos metu...
Skaityti
Stalo tenisas, biliardas
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai