Skrandis suurzgia galvojant apie naminius rūkytus lašinius, dešrą, gilių kavą ar krosnyje keptą kopūsto galvą? Norite kuo daugiau sužinoti apie Lietuvą bei Zanavykų kraštą? Tada ši programa būtent Jums! Programos metu jus pasitiks „gaspadinė“ ir jos „mergučės“, kurios svečius supažindins su zanavykiškų patiekalų bei gėrimų istorija, mokins vietinės šnektos ir net susodins už stalo pagal unikalias krašto tradicijas!...
P aruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.
CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ
Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į...
Šakotis – šventinio stalo karalius. Be šio pyrago senovėje neapsieidavo nė vienos vestuvės. Kūlio Daubos kaime kepamo šakočio skonis sulaukdavęs puikių įvertinimų iš visos giminės ir draugų. Pats patiekalas sertifikuotas tautinio produkto paveldo ženklu. Pasiteisinęs močiutės receptas tebegyvuoja, viliamasi, kad jis bus perduotas būsimoms kartoms.
Edukacijos metu ant laužo pabandysite išsikepti pyragą – medį (taip šakotį...