Niekas taip nepakelia šeimininko savivertės, kaip galimybė svečius pavaišinti paties raugintomis daržovėmis ar sūdytais lašiniais. Mėsos sūdymas – vienas iš seniausių ir labiausiai paplitusių maisto konservavimo būdų. Geriausiai tinka sūdyti kiauliena. Būdama riebesnė nei kiti sūdyti gaminiai, ji ne taip greitai išdžiūsta net laikoma ilgiau. Lašinius galima sūdyti arba sausai, arba sūryme. Juos patariama valgyti su raugintomis daržovėmis, kuriose gausu antioksidantų. Ypač sveika valgyti su česnakais. Šiais laikais daugelis žmonių nebedirba sunkaus fizinio darbo, tačiau sveikam žmogui per dieną derėtų suvalgyti apie 20 g lašinių, kad pasikrautų energijos.
Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt