Besiilsint Šiaulių rajono kaimo turizmo sodybose, būtina paragauti šio rajono kulinarinio paveldo patiekalų.
„Šopių sūriai“
Nijolės Šopienės sūriai įvertinti kulinarinio paveldo sertifikatu. Tai natūralūs, rankų darbo produktai.
Ekologiškas lietuviškas medus
Roma Mačienė – vieno pirmųjų ekologinio bityno šeimininkių šalyje. Šis medus pripažintas kulinarinio
paveldo produktu.
Smuklė „Kryžkelė“
Smuklė „Kryžkelė“ siūlo autentiškoje aplinkoje paragauti tradicinių Kurtuvėnų krašto patiekalų. Vienas jų – keptas kumpis su bulvėmis ir troškintais kopūstais.
„Grafo Zubovo“ viešbutis-restoranas
Bubių dvaro kepsnys. Šviežios kiaulienos išpjova supinta su parūkyta šonine, marinuota garstyčių-krienų- česnakų-kmynų-pipirų-druskos mišiniu. Pateikiama su virta bulve, įdaryta keptomis voveraitėmis. Garnyras: sūdytos arba šviežios daržovės (priklausomai nuo metų laikų).