(0)

Žuvies kelias

Žuvies kelias
Kaina
3 - 5 €
Trukmė
Edukacijų trukmė priklauso nuo grupių poreikių (edukacijos, proceso rodymas ir demonstravimas užtrunka 30 – 40 min.), žuvies degustavimas (leidžiama skanauti žuvį ir pasisėdėti pagal poreikį).
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma gegužės – lapkričio mėn.
Papildoma informacija
Edukacija vedama tik lietuvių kalba

Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui (apdorojant karšį pasakojamas visas procesas). Paruošus karšį, visi keliauja prie rūkyklos. Ten dedamas karšis ant sieto, kabinamas į rūkyklą, pasakojami visi rūkimo niuansai. Galiausiai svečiai kviečiami skanauti įvairių rūšių žuvies.

2012 metais buvo išduotas tautinio paveldo sertifikatas, 2015 gautas apdovanojimas už skaniausią metų patiekalą.

Kitos patirtys
Edukacinės programos sodyboje „Mockynė“
Kaimo turizmo sodyba „Mockynė“ (Šakių r.) vykdo begalę edukacinių programų ir kviečia pažinti kaimą! 1. Tai įvairių blynų arba pyrago kepimas ir ragavimas. Edukacijos metu pasakojama apie blynų rūšis, parodoma ir duodama prisiliesti prie gamybos, o paskui visi drauge ragauja ir diskutuoja. 2. Uogienės arba obuolienės virimas ant laužo. Sezoninė edukacija, kuomet yra produktų iš ko gaminti. 3. Arbatžolių ir...
Skaityti
Pagonijos uola
Pirmasis "tikroviškas" kalnas Lietuvoje -  Pagonijos uola . 13 metrų aukščio Pagonijos uola - 12 skirtingų lipimo takų, neigiami kampai bei įvairūs reljefai - plyšiai, išoriniai kampai, "pilvai" ir "karnyzai", įvairios lipimo sudėtingumo kategorijos nuo F4a iki F8a, galimybė lipti su apatine sauga, t.t., įrengti saugos taškai. Galimybė treniruotis speleotechnika. Visos reikalingos laipiojimui įrangos nuoma (karabinai,...
Skaityti
Rusiška pirtis
Atsipalaiduokite po sunkių darbų pirtyje, nes tai geriausias būdas, galintis padėti pailsinti tiek kūną, tiek mintis. Gerai iškurenta rusiška pirtis su beržinėmis vantomis 8 asmenims.
Skaityti
Pirtis
Ilsėdamiesi kaimiškoje aplinkoje, nepraleiskite progos pasimėgauti pirties teikiamamais malonumais! 
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai