(0)

Žygiai Žvelsos slėnyje

Žygiai Žvelsos slėnyje
Kaina
Nuo 7* €
Trukmė
Priklauso nuo pasirinkto maršruto.
Veiklos laikotarpis
Nuo balandžio iki lapkričio mėn.
Papildoma informacija
*Į kainą įeina žygio vadovo paslaugos ir apraišai. Didelėm grupėm taikomos nuolaidos.

Sportinis – turistinis žygis Žvelsos slėniais organizuojamas nuo balandžio iki lapkričio. Šie slėniai žmonių mėgstami vadinti ,,mažąja Šveicarija“. Ypač gražu pavasarį, kuomet ima žaliuoti medžiai ir gausiai miško plotą padengia aitriai kvepiantys miškiniai česnakai, turintys vaistinių savybių. Kelionėje galima pamatyti įvairių laukinių žvėrių urvų, sekti jų takais. Atsiveriančios atodangos ir natūrali gamta pakeri kiekvieną.

Žygio atstumą galima rinktis. Trumpiausias maršrutas 4 km, ilgiausias – 10 km. Trasoje reikia įveikti 6 užlipimus į kalną, leistis 8 – 10 kartų trosais daubose ir per Žvelsos upę. Žygyje gali dalyvauti ir mažamečiai vaikai. Žygyje turistus visuomet lydi vadovas.

Kitos patirtys
Palapinių stovyklavietė
Apsistoti su palapine asmeniui – 10  Eur . Paruošta teritorija, didelė pavėsinė laisvai talpina 30 – 40 žmonių. Didelė pavėsinė , šašlykinė, malkos,geriamas vanduo, tinklinio aikštelė. Kubilas –  100 Eur. Mediniai gamtos nameliai: 6 vietų – 4 0 Eur . Pirtele be pirtininko – 2 00 Eur
Skaityti
Pirtis
Pasimėgaukite pirties malonumais šalia garsiosios Jurbarko rajono Raudonės pilies. 
Skaityti
Medžio raižinių edukacija
Pasirinkę poilsį kaime, gamtos apsuptyje, turite galimybę atgaivinti primirštą tradicinę grafiką - medžio raižinius. Edukacinius užsiėmimus veda Valdonija Karaliūnienė – tautodailininkė, mokytoja metodininkė. Išsamiau apie edukacijos veiklą:   Edukacinių programų metu dalyviai sužinos, kad visi lietuvių liaudies grafikos atspaudai ir išraižytos lentos surasti Žemaitijoje, kad kituose etnografiniuose Lietuvos regionuose jų beveik...
Skaityti
Senosios lietuviškos virtuvės edukacinės programos
Siekiant išsaugoti lietuviškos virtuvės tradicijas mūsų šeima, savo sodyboje vykdom „Senosios lietuviškos virtuvės edukacines programas“. Programų tikslas priminti jaunimui apie mūsų kulinarinį paveldą, atskleisti mūsų šalies etninį išskirtinumą, jos kūrybiškumą.  Duonkepėje krosnyje kepame bulvines bandas ant kopūstų lapų, švilpikus, kūčiukus, mielinį močiutės pyragą. Edukacijų metu dalyviai patys juos...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai