Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui (apdorojant karšį pasakojamas visas procesas). Paruošus karšį, visi keliauja prie rūkyklos. Ten dedamas karšis ant sieto, kabinamas į rūkyklą, pasakojami visi rūkimo niuansai. Galiausiai svečiai kviečiami skanauti įvairių rūšių žuvies.
2012 metais buvo išduotas tautinio paveldo sertifikatas, 2015 gautas apdovanojimas už skaniausią metų patiekalą.