(0)

Orientacinis baidarių žygis Merkio upe

Orientacinis baidarių žygis Merkio upe
Trukmė
Apie 5-6 val.

Mes kviečiame atvykti į Dzūkiją ir išbandyti šią naują pramogą "Grikučio" sodyboje, Varėnos rajone, Pamerkių kaime. Siūlomo maršruto ilgis apie 18 km. Atvykus į sodybą paliekate daiktus ir automobilius, o svarbiausia - užsiimate lovas arba palapines nakvynei. Išdaliname užduotis ir nuvežame į plaukimo pradžią. Visus parplaukusius į sodybą vaišinsime ypatinga sriuba. Nugalėtojus apdovanosime.

Pailsėję, pėsčiomis keliausime prie ąžuolo, kur baudžiavos laikais buvo slepiama lietuviška spauda. O ką šiandien dzūkeliai slepia, surasite patys. Vakare jėgas atgausite kubile ir dzūkiškoje pirtelėje. Laiką leisite prie laužo dainuodami dzūkiškas dainas, žaisdami liaudiškus žaidimus. Ryte vaišinsime ypatingais Grikucio blynais. 

Programos dalis galima derinti su Jumis pagal pageidavimus. 

Kitos patirtys
Lietuviškos pirties malonumai
Ant sraunaus Kirkšnovės upelio šlaito stovi tradicinė Senoji pirtis su erdvia lauko teritorija bei itin talpiomis pavėsinėmis. Kalbama, kad ši pirtis yra viena seniausių vidurio Lietuvoje! Norintiems privatumo bei mėgstantiems pasidžiaugti pirties teikiamais malonumais – idealus pasirinkimas, ypač, kai visai netoliese stovi kubilas ir krenta įspūdingos vandens kaskados.
Skaityti
"Viliojanti sveikatos diena"
Visą dieną malonios sveikatos palaikymo, atstatymo procedūros sujungtos į darnią visumą. Pradedamos ypatingos pirties procedūros, žolynų aromatų garas, kūno įšildymas. Kvapų terapija ir kūno bei emocinis aktyvinimas bei atpalaidavimas  lengvai pašildytoje pirtyje.  Antroje pirties stadijoje, dažniausiai baigiantis pirčiai atliekami masažai.
Skaityti
Ekskursija "Grūdo kelias" (miškas + muziejus)
Kūno ir sielos  kelionė po medžių ir akmenų  karalystę. Apsilankysite miške, akmenų labirinte. Pabūvosite prie stebuklingo, norus pildančio, net 7 kamienų Ąžuolo, kuriam 300 metų! Pažintinis apsilankymas vandens malūno kuris pastatytas 1851 m., muziejuje. Kartu su gidu prariedėsime visą grūdo kelią, susipažinsime su “Angelų Malūno” istorija. Patys savo rankomis paliesite visus autentiškus malūno įrengimus. Taip pat, ragausite vietinių kvapnių...
Skaityti
Vyno kerai
Pramoginis–edukacinis renginys apie senąją Lietuvos vyndarystę, kuriame išgirsite lietuviškos vyndarystės istoriją, protėvių perduoto amato subtilybes nuo uogų auginimo iki vyno pagaminimo. Renginio metu galėsite padegustuoti gaminamo vyno. Galima rinktis iš dviejų degustacijų: 1. „Vyno kerai“ degustacija 3 vyno rūšių - trukmė - 1,5 val. 2. „Vyno kerai“ degustacija 5 vyno rūšių - trukmė - 2 val.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai