(0)

Ekstremalus plaukimas Žvelsa

Ekstremalus plaukimas Žvelsa
Kaina
Nuo 12 €
Trukmė
Priklauso nuo pasirinkto maršruto. Maršrutai: Greičiūnai – Žvelsėnai – 7 km, Pažvelsis – Žvelsėnai – 11 km
Veiklos laikotarpis
Rudens laikotrapiu. Jei neužšala ir yra tinkamos oro sąlygos, upe plaukiojama ir žiemos mėnesiais, iki pat balandžio.
Papildoma informacija
Kaina vienvietės baidarės arba kajako.

Žvelsa – vakarų Lietuvos upė, kairysis Minijos intakas. Ilgis 38 km, baseino plotas 144 km². 

Lapių apylinkėse Žvelsa teka išraiškingo reljefo, miškingomis vietovėmis, upės pakrantėse gausu atodangų bei piliakalnių. Rekreacinio poreikio naudojimui Žvelsos vingiai geriausiai pritaikyti ir įsisavinti ties Lapių kaimu, čia esančių privačių sodybų ir kultūros bei viešojo intereso teritorijose (D. Holliday sodyba, Lapių piliakalnis, Lakštingalų slėnis). Atokesnė Žvelsos vaga išlaikiusi natūralų gamtinį pobūdį.

Vasarą ramiai tekanti Žvelsa, rudenį pakilus vandens lygiui ypač suaktyvėja ir pasidaro panaši į kalnų upę. Žvelsos aukštupys turi statoką nuolydį, upės vanduo galinga srove kunkuliuodamas veržiasi pro medžių išvartas, akmenis, bebrų užtvankas. Trasos ilgis – net iki 14 km. Tokiomis sąlygomis nuplaukti kilometrai atima kur kas daugiau jėgų nei būtų įveikti ramios upės sąlygomis. Kai rudenį Žvelsoje pakyla vanduo, čia pradedamas baidarių sezonas. Jei neužšala ir yra tinkamos oro sąlygos, upe plaukiojama ir žiemos mėnesiais, iki pat balandžio. Žvelsa yra viena geriausių, ekstremaliam plaukimui baidarėmis tinkamų Lietuvos upių. 

Kitos patirtys
"Gintarinis pirties namelis"
Siūlome pilnai įrengtą pirties namelį: erdvi salytė, pirtis, dušas, WC, mini virtuvėlė, lauko terasa, šašlykinės vieta. Po pirties galėsite atsigaivinti šalia esančiame Akmenių ežere.
Skaityti
Disko golfas
DISKO GOLFAS panašus į tradicinį golfą, tik vietoje kamuoliuko ir lazdų žaidėjai naudoja diskus (skraidančias lėkštesė), o taikiniu yra specialus krepšys. Žaidžiant DISKO GOLFĄ verda džiaugsmo bei nusivylimo emocijos, kaip ir kitame mums įprastame sporte (pvz. pataikius lemiamą metimą krepšinyje ar praleidus įvartį futbole). Tačiau yra ir skirtumų. DISKO GOLFAS nereikalauja lygios su nupjauta žole aikštelės, nereikia net varžovo, kad tobulintumėte savo...
Skaityti
Rusiška pirtis
Skaityti
Pirties programa Vyrams: “Oi gerai, gerai”
Į programą įeina: Pirmas kūno prašildymas, šiluma, kvapai, kūno atpalaidavimas; Pirmo garo ritualas ir viso kūno šveitimas druska; Aromaterapija. Kojų padų vyriškas prakaitinimas; Vanojimas vantomis,esant stipriam garui; Maudymasis šaltame vandenyje; Garo daugiau kūnui geriau. Išvanok savę ir kaimyną. Programa su vantomis “Oi gerai, gerai”; Maudynės su šaltu vandeniu, gera nuotaika, daug gerų...
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai