(0)

Duonelė kasdieninė

Duonelė kasdieninė
Miegamų vietų skaičius
Nuo 15
Kaina
Nuo 5 €
Trukmė
1,5 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, anglų kalbomis

Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos kiekvieno svečio duonos kepalėlis įdedamas į popierinį maišelį ir padovanojamas, kad galėtų paragauti ir kitus pavaišinti.

Kitos patirtys
Baidarių nuoma
Baidarių nuoma Šventosios, Jaros, Vyžuonos ir Virintos upėmis. Baidares vežame iš 3-jų nuomos taškų: Mikierių km., (Šventoji, Jara), Jononių km. (Šventoji, Vyžuona) Anykščių (Šventoji, Virinta, Siesartis bei pavasarinės upės, pvz. Anykšta) Plaukiantiems kelias dienas laukia mūsų siurprizai - ruoškite fotoaparatus!:)
Skaityti
Etnografinės pirties nuoma
NERK Į KAIMĄ ;)  Šeimos poilsiui Edukacinėje sodyboje "Vėjų fėja"  nuomuojame pirties trobelę. Namelis patogus, šildomas visus metus, jame yra šešiavietis nakvynės kambarys, bendravimo erdvė, pirtelė, kubilas, vonios kambarys, lauko grilius. Galėsite naudotis atskira virtuvėle (gretimame name). Pirmame aukšte yra poilsio zona, kur galima pabendrauti, išsivirti arbatos. Už papildomą kainą galima...
Skaityti
Pažintinė medaus ir midaus degustacija
Pašušvio dvaro teritorijoje, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo ŠUŠVĖS sodybos, įkurtas bitynas, kuriame darbuojasi ir puoselėja gilias bitininkystės tradicijas sodybos šeimininkas su šeima. Čia galite susipažinti su bitininkystės tradicijomis, taip pat įsigyti šviežio medaus, vaško, pikio, bičių duonelės, natūralaus vaško žvakių. Tai pat padegustuoti pagal senąsias tradicijas gaminamo mūsų protėvių gėrimo – midaus.
Skaityti
Žuvies kelias
Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai