(0)

„AUDIMO MENAS“

„AUDIMO MENAS“
„AUDIMO MENAS“
„AUDIMO MENAS“
„AUDIMO MENAS“
Miegamų vietų skaičius
5 - 12
Kaina
3 - 4 €
Trukmė
2 val.
Papildoma informacija
Vaikų grupei (nuo 5 iki 12 asmenų) – 3eurai / asmeniui. Suaugusiųjų grupei (nuo 5 iki 12 asmenų) - 4 eurai / asmeniui
Edukacinius užsiėmimus veda Rimantė Šalčiuvienė. Tautodailininkė, meno kūrėja, didelė patirtis ir išsilavinimas neformalaus ugdymo srityje.

Edukacinių užsiėmimų metu:
 
  • Dalyviai supažindinami su lietuvių liaudies menu, lietuviškais audimo ornamentų motyvais, mūsų kraštui būdingomis spalvomis, audimo būdais.
  • Mokoma tradicinės audimo technikos. Supažindinama su audimo pradžiamoksliu, priemonėmis, siūlų parinkimu, apmesti audimui reikalingus metmenis, lietuviškų tradicinių audimo raštų įvairove.
  • Dalyviai supažindinami su audimo istorija, praktiškai išbando audimo amatą.
  • Kiekvienas dalyvis turi galimybę pabandyti austi tradicinėmis staklėmis.
  • Dalyviai mokomi austi, supažindinami su žemaitiškais raštais, mokomi nusiausti tradicines juosteles ir kitus gaminius.
  • Audimo dirbtuvėse pravedami skudurinio tako audimo mokymai. Suteikiamos žinios ir lavinami įgūdžiai audžiant šiuolaikinius gaminius pritaikant juose lietuviškus senovinius raštus ir motyvus .
  • Kiekvienas susipažins su senosios tekstilės raštais, spalvomis, ornamentika, turės galimybę palyginti senuosius ir dabartinius audinius
  • Pokalbių metu suteikiamos žinios apie tradicinio audimo rūšis, būdus, jų išsaugojimą ir perdavimą ateinančioms kartoms.
  • Kiekvienas edukacijos dalyvis pasigamins gaminį, kurį galės pasiimti ir pritaikyti asmeniniams poreikiams.
Kitos patirtys
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Programa „Ruginės duonos kleckai“
Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad...
Skaityti
Šakočio gaminimo programa
Šakotis – šventinio stalo karalius. Be šio pyrago senovėje neapsieidavo nė vienos vestuvės. Kūlio Daubos kaime kepamo šakočio skonis sulaukdavęs puikių įvertinimų iš visos giminės ir draugų. Pats patiekalas sertifikuotas tautinio produkto paveldo ženklu. Pasiteisinęs močiutės receptas tebegyvuoja, viliamasi, kad jis bus perduotas būsimoms kartoms. Edukacijos metu ant laužo pabandysite išsikepti pyragą – medį (taip šakotį...
Skaityti
Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"
Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai