Lietuva - šimtmečių istoriją menanti šalis, svečius pasitinkanti akį viliojančia gamta, unikalia kultūra, draugiškais ir vaišingais gyventojais. Tradicinis lietuviškas maistas, sietinas su reikšmingiausiais šeimos, bendruomenės ir tautos gyvenimo įvykiais, - viena svarbiausių ir įdomiausių mūsų krašto kultūros dalių.
Lietuvos kaimo turizmo asociacija, siekdama didinti Lietuvos kulinarinio paveldo žinomumą bei populiarumą, įgyvendino projektą „Tradicinio lietuviško maisto gidas“. Šiuo projektu siekta supažindinti visuomenę, ypač jaunąją kartą, su įdomia ir įvairia mūsų krašto mitybos kultūra bei išreikšti pagarbą žmonėms, tęsiantiems mūsų senelių ir tėvų kulinarijos tradicijas ir gaminantiems valgius pagal senuosius receptus ir technologijas.
Projekto metu sukurtoje svetainėje skoniukelias.lt pristatomi 65 Tautinio paveldo produkto ženklą turintys tradiciniai lietuviški patiekalai. Lietuvių bei penkiomis užsienio kalbomis (anglų, vokiečių, rusų, latvių ir lenkų) pristatomos lietuviškų tradicinių patiekalų ruošimo subtilybės bei nuorodos į vietas, kur šių skanėstų galima paragauti. Svetainėje taip pat pristatomi visų etnografinių Lietuvos regionų – Žemaitijos, Aukštaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir Mažosios Lietuvos – kulinarinio paveldo ypatybės bei pagrindiniai lietuviškų patiekalų žaliavų šaltiniai: pievos ir laukai, vandens telkiniai, ūkiai bei miškai.
Genialumas slypi paprastume! Tai - posakis, puikiai iliustruojantis lietuvišką virtuvę. Tad keliaukite po Lietuvą! Ragaukite ir mėgaukitės!