(0)

Tradicinis karaimų patiekalas

Tradicinis karaimų patiekalas
Trukmė
iki 2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų ir anglų kalbomis

Tikruose karaimų bendruomenės namuose, dalyvaujant vienos iš mažiausios tautinės mažumos Lietuvoje ir Trakuose – karaimų atstovui, kviečiame susipažinti su karaimų gyvenimo būdu, tradicijomis, papročiais. Sužinosite apie tradicinius, žinomiausius karaimų patiekalus, pasidžiaugsite pačių paruoštu kibinu ir kitų patiekalų gardumu.

Kitos patirtys
"Viliojanti sveikatos diena"
Visą dieną malonios sveikatos palaikymo, atstatymo procedūros sujungtos į darnią visumą. Pradedamos ypatingos pirties procedūros, žolynų aromatų garas, kūno įšildymas. Kvapų terapija ir kūno bei emocinis aktyvinimas bei atpalaidavimas  lengvai pašildytoje pirtyje.  Antroje pirties stadijoje, dažniausiai baigiantis pirčiai atliekami masažai.
Skaityti
Ekskursija po stipriai veikiančias žemės vietoves
Šios ekskursijos tikslas ne tik aktyviai pajudėti, sužinoti, pasigrožėti ir pamatyti šias vietas, bet ir pabūti skirtingo stipraus žemės veikimo vietovėse, pasiekti vidinį nusiraminimą, pašalinti stresą, įtampą, kokybiškai pailsėti gamtoje. Meditacija ant Verpeto kalno, prie žynio akmens, alkoje, prie galingų ąžuolų, priesaikos pušies, stebuklingo ąžuolo, keturių kamienų eglės – tai  ypatingas  akmenų, ...
Skaityti
Žuvies kelias
Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui...
Skaityti
Edukacinis užsiėmimas "Paskanauk Žemaitijos"
Sodyboje organizuojami edukaciniai užsiėmimai – „Paskanauk Žemaitijos“, kurios metu savo svečiams siūlome prisiliesti prie mūsų nuostabaus krašto ir gastronominiu būdu. Iš kartos į kartą kartą perimtos tradicijos, leidžia pristatyti kulinarinio paveldo patiekalus ir parodyti kaip pasigaminti Žemaitijos pasididžiavimą kastinį, kurį šeimininkė ruošia iš vietinių ūkininkų pagamintų pieno produktų. Kastinys, šmakalas -...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai