(0)

Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo

Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo
Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo
Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo
Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo
Kaina
5 - 15 €
Trukmė
nuo 45 min iki 3h

 

Nieko nėra nuostabesni, kaip pajusti bičių dūzgesį. Susipažinti su bičių gyvenimu, sužinoti apie bičių naudą žmonėms, jų gaminamus produktus: medų, duoną, žiedadulkes, bičių pienelį, pikį, bei vašką.

Net garsiausi, geriausi, gudriausi bitininkai niekad neatsisako pakalbėti apie bitininkystę. Padėti pradedančiam, paaiškinti neišmanančiam, tad visada galit drąsiai prašyti pagalbos. Ją tikrai gausite pas bitininkus, profesionalus Ramūną ir Rimtautą. O mes jums tikrai turime daug ką parodyti ir išmokyti. Be to iš mūsų grįšite medaus privalgę su blynais, ar agurkais ir patys pasigaminę norimų natūralaus vaško žvakučių.

Grupių priėmimas vyksta kaimo turizmo sodyboje „ Pas Bitininką“ . Sodyboje jūs pasitinka „Bitė Maja “. Nusifotografavę bendrai nuotraukai einame į bitininko namą ir klausomės gražių bitininko pasakojimų apie bites, bičių naudą, jų produktus ir priežiūrą. Bitininkas papasakos ir linksmų nuotykių su bitėmis.

Dėl vaikų saugumo reikės visiems apsirengti bitininko kostiumais, nes toliau tesis kelionė po labai gražios sodybos valdas. Sodyba užima beveik 6 hektarus ir nuo ritinės pusės sodybą juosia vandens telkinys.

Bitininko sodyboje matysite bitinėlį. Bitinėlis sukurtas iš įvairių avilių. Čia susipažinsite su stikliniu aviliu, pro kurio sienas matosi bičių gyvenimas. Yra čia ir avilys, kuriame pasukus kranelį tiesiai iš avilio į stiklainį bėga medus. Bitininkai neužmiršo ir senovinių avilių, čia stovi ir kelminis su bitėmis. Savo vietą turi ir relaksacinis bičių namas su miegamaisiais, paprasčiau tariant su dviem lovomis.

Susipažinę su bitėmis prieiname prie praktinių mokymų. Vienas iš jų kaip išimti medų iš bičių šeimos ir išsukti korius. Atlikę šią užduotį vaišinamės išsuktu medumi su agurkais, ar blynais. Neaktyvuoju sezono metu vyksta medaus degustacija. Iš bitininko prikauptų atsargų. Degustuojame pavasarinį, aviečių, miško, liepų, rapso, grikių medų. Dalyviai susipažindina su medaus savybėmis ir naudojimu.

Paskutinis užsiėmimų etapas, žvakių liejimas. Čia dalyviai supažindinami su vaško savybėmis ir mokomi , kaip pasigaminti žvakes senoviniu, bei šiuolaikiniu būdu. Kiekvienas dalyvis nusilieja sau žvakutę.

Susidomėjusi jaunoji karta bičių pasauliu supras, kaip reikia saugoti gamtą. Bitė gamtos indikatorius, kol bitė gyvens tol gamta bus švari.

Kitos patirtys
Vyno kerai
Pramoginis–edukacinis renginys apie senąją Lietuvos vyndarystę, kuriame išgirsite lietuviškos vyndarystės istoriją, protėvių perduoto amato subtilybes nuo uogų auginimo iki vyno pagaminimo. Renginio metu galėsite padegustuoti gaminamo vyno. Galima rinktis iš dviejų degustacijų: 1. „Vyno kerai“ degustacija 3 vyno rūšių - trukmė - 1,5 val. 2. „Vyno kerai“ degustacija 5 vyno rūšių - trukmė - 2 val.
Skaityti
Žemaitėja Baidarės virvytės upė
Labai smagus ir linksmas plaukimas Virvytės upe. Nuomojamos baidarės su minkštomis sėdynėmis, lengvais irklais, ir gelbėjimosi liemenėmis. Parvežimas iš galutinio plaukimo taško.   Maršrutai: Janapolė – „Angelų malūno“ sodyba Maršrutas su žemėlapiais „Angelų malūno“ sodyba – Biržuvėnų dvaras Maršrutas su žemėlapiais   Žmonių kiekis: ...
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Viso kūno masažas
Masažas – tai meilės kalba, masažas tai vienas iš  subtiliausių meno rūšių žemėje, kurios galima mokytis visą gyvenimą. 
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai