(0)

EDUKACIJA „Skalvos žemėmis. Nuo Sudargo iki Rambyno“

EDUKACIJA „Skalvos žemėmis. Nuo Sudargo iki Rambyno“

Kukarskė - Sudargas

9.00 - 12.00 val.
Kaimo turizmo sodyba „Kukarskė“. Jūsų lauks vėlyvi suvalkietiški pusryčiai. Čia Jūs išgirsite net 40 gaidžių chorą, susipažinsite su vienintele išlikusia lietuviška naminių žąsų veisle, pamatysite, kaip surinkę kiaušinius mes kasdien „švenčiame Velykas“, pajusite svaiginantį levandų kvapą ir atsigaivinsite net 10 skirtingų rūšių mėtų arbata. Sudarge Jus pasitiks nepaprastai graži gamta, stebinanti ledynmedžių sukurtais reliktais.

 

Vilkyškiai. Istorijos inkubatorius

13.00 -14.00 val.

„Istorijos inkubatorius“ tai laisvalaikio ir pramogų erdvė Vilkyškių dvaro arklidėse, kuriose per inovatyvias veiklas pristatoma Prūsijos karalienės Luizės gyvenimas, Rytų Prūsijos istorija, Prūsų lietuvių kultūra ir papročiai. Lankytojai galės išbandyti: virtualios realybės akinius, interaktyvią „Siauruko“ sieną, intelektualų žaidimą „Vydūno pasaulio modelis“, transformuojamas žaidimų, užsiėmimų erdves ir daug kitų įdomių veiklų.

 

Mociškiai

14.30 - 16.00 val.
Mociškių palivarkas „Lietuvninkų valgių ypatumai“ Tradicinis Mažosios Lietuvos maistas. Edukaciniai pietūs. Patiekiami mūsų regionui būdingi 19 a. pabaigoje – 20 a. pradžioje kiekvieno lietuvininko šeimoje valgyti pietūs: mažlietuviškas šiupinys, kuchenas (dažniausiai štrudelis) ir kafija (gilių kava). Pietų metu turistai sužino apie tradicinius šio krašto patiekalus, jų skirtumus ir panašumus su lietuvių, žemaičių bei vokiečių patiekalais ir, žinoma, sočiai pavalgo. Papasakosime kaip buvo medžiojamos meškos.

 

Rambynas - Bitėnai

16.30-19.00 val.

  • Ekskursija su gide Rambyno regioniniame parke;
  • Dienos įspūdžių aptarimas;
  • Kvepavimo technikos, vakaro meditacija;
  • Vydūniška vakarienė;
  • Pasivaikščiojimas Rojaus keliu, aplankant Martyno Jankaus muziejaus kieme esantį paveikslų sodą po atviru dangumi, Baltųjų gandrų koloniją.



19.30 val. Dekavonė už buvimą
Gero kelio namo!

 

Visą programą su žemėlapiu ir kontaktais galite parsisiųsti ČIA.

Kitos patirtys
Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"
Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros...
Skaityti
Apeiginė pirtis
Pirtis –  pasikeitimų vieta ir veiksmas, kur žaibiškai greitai vyksta oro, vandens, ugnies  ir augaluose sukauptos saulės energijos pasikeitimai. Tai labai stipriai veikia mūsų kūną, jo sveikatą.
Skaityti
„AUDIMO MENAS“
Edukacinius užsiėmimus veda Rimantė Šalčiuvienė. Tautodailininkė, meno kūrėja, didelė patirtis ir išsilavinimas neformalaus ugdymo srityje. Edukacinių užsiėmimų metu:   Dalyviai supažindinami su lietuvių liaudies menu, lietuviškais audimo ornamentų motyvais, mūsų kraštui būdingomis spalvomis, audimo būdais. Mokoma tradicinės audimo technikos. Supažindinama su audimo pradžiamoksliu, priemonėmis, siūlų parinkimu, apmesti...
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje. Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai