(0)

Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"

Kaina
Nuo 35 €
Trukmė
2,5-3
Papildoma informacija
Edukacijos kaina: 35 eur asmeniui (priimame grupes ne mažiau 10 asmenų).

Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros tešlos paslaptis ir paspėliosime, ką ant tų papločių mūsų senoliai dėdavo, į kokį dažinį mirkydavo ir kaip skaniai valgydavo. Keliausime pasidairyti po Italijos krosnis – ar tas picos paplotis labai jau toli nuo lietuviškosios duonelės. Sužinosime, kaip atsirado garsiausias italų patiekalas ir kartu kepsime Neapolietiškas picas. Eksperimentuosime, kursime savo produktų derinius, degustuosime ir lyginsime dviejų kultūrų gastronomines patirtis. Bus gardu ir smagu! 

Į programos kainą įskaičiuota arbata, kava.

Kitos patirtys
Pirtis
Kaitinimasis pirtyje nuo seno laikomas ne tik kūno, bet ir sielos valymo ritualu. Tai puiki vieta ne tik žiemą „pasišildyti šonus“, bet ir bet kurią dieną pailsėti po sunkių darbų, pabėgti nuo įtampos, pabendrauti su šeima, draugais. Sodyboje „Šušvė“ įrengta lietuviška garinė pirtis, kurioje gali apsilankyti bei sušildyti kūną ir sielą kiekvienas.
Skaityti
Futbolo golfas
Tiems, kam mieliau paspardyti kamuolį, siūlome išbandyti naują sporto šaką. Futbolo golfas, kaip ir disko golfas, puikiai tinka visiems aktyvų laisvalaikį mėgstantiems žmonėms. Tai azartiškas, smagus užsiėmimas, tinkantis bet kokio amžiaus žmonėms.  Žaidžiama pagal tradicinio golfo taisykles. Tik vietoje kamuoliuko ir lazdų naudojamas futbolo kamuolys. Tikslas yra iš kuo mažiau bandymų įspirti kamuolį į tam skirtą duobutę.
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Kaimiško sūrio gimimas
Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai. Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai