(0)

Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"

Kaina
Nuo 35 €
Trukmė
2,5-3
Papildoma informacija
Edukacijos kaina: 35 eur asmeniui (priimame grupes ne mažiau 10 asmenų).

Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros tešlos paslaptis ir paspėliosime, ką ant tų papločių mūsų senoliai dėdavo, į kokį dažinį mirkydavo ir kaip skaniai valgydavo. Keliausime pasidairyti po Italijos krosnis – ar tas picos paplotis labai jau toli nuo lietuviškosios duonelės. Sužinosime, kaip atsirado garsiausias italų patiekalas ir kartu kepsime Neapolietiškas picas. Eksperimentuosime, kursime savo produktų derinius, degustuosime ir lyginsime dviejų kultūrų gastronomines patirtis. Bus gardu ir smagu! 

Į programos kainą įskaičiuota arbata, kava.

Kitos patirtys
Garinė pirtis
Sodyboje yra malkomis kūrenama garinė pirtis su priepirčiu ir lauko terasa. Įsikaitinę pirtyje ir išgarinę visus rūpesčius, jėgas galėsite atgauti šalia tekančiame Laukystos upelyje ar tvenkinyje.
Skaityti
Pliažo tinklinio aikštelė
Sodyboje „Karpynė“ įrengtos paplūdimio tinklinio aikštelės – puiki pramoga norint pasimėgauti saulės šiluma ir puikiu žaidimu. Gera draugų kompanija, karštas smėlis, azartas ir gamtos ramybė, nepaliks abejingo nei vieno. Daugiau informacijos ČIA
Skaityti
Keturračių nuoma
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje. Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai