(0)

Šimtalapis pas Mildą Leščinskytę-Šimonienę

Šimtalapis pas Mildą Leščinskytę-Šimonienę
Šimtalapis pas Mildą Leščinskytę-Šimonienę
Šimtalapis pas Mildą Leščinskytę-Šimonienę

Šimtalapis – tradicinis totoriškas kepinys, dažnai ruošiamas įvairioms tradicinėms šventėms. Šimtalapis gaminamas iš sluoksniuotos mielinės tešlos. Kai pastaroji pakyla, už kraštų ją tempia net du žmonės. Darbas labai sudėtingas, reikalaujantis daug įgudimo. Šimtalapio kepimas – nepaliaujamas tobulėjimo procesas, nes kiekvieną kartą pavyksta vis kitaip. Pyragas kepamas krosnyje, kuri iškūrenta tik lapuočių malkomis. Šimtalapio įdaras – aguonos išmaišytos su cukrumi, o lakštai patepti lydytu sviestu. Suformuotas pyragas kepamas apskritoje skardoje.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai