(0)

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
Kaina
Nuo 12 €
Papildoma informacija
Kaina asmeniui.

„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje.

Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų produktai. Paskutinę, bet nemažiau svarbią vietą virtuvėje užėmė daržovės, vaisiai, grybai, uogos ir žuvys. Lietuvos kulinarinį paveldą formavo ne tik lietuvių gyvenimo būdas, bet ir skirtingos religijos, kaimyninės tautos ir kultūros, žmonių migracija.

„Jurodyje“ puoselėjamas žemaičių kulinarinis paveldas, kuriam nemenką įtaką darė vokiška kultūra. „Jurodyje“ mes siūlome paragauti duonos giroje troškintos jautienos, keptos kiaulienos su žolelėmis, kopūstienės, rūgščios bulvienės, šaltsriubės, mirkalo su karštomis bulvėmis, pagal vietinius receptus paruoštos žuvies, grūstų kanapių, kastinio, mėtų arbatos, šviežio medaus ir daug kitų valgių bei gėrimų. Norinčių užsakyti kulinarinio paveldo vakarienę prašome susitarti iš anksto.

Kitos patirtys
Pažintinė medaus ir midaus degustacija
Pašušvio dvaro teritorijoje, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo ŠUŠVĖS sodybos, įkurtas bitynas, kuriame darbuojasi ir puoselėja gilias bitininkystės tradicijas sodybos šeimininkas su šeima. Čia galite susipažinti su bitininkystės tradicijomis, taip pat įsigyti šviežio medaus, vaško, pikio, bičių duonelės, natūralaus vaško žvakių. Tai pat padegustuoti pagal senąsias tradicijas gaminamo mūsų protėvių gėrimo – midaus.
Skaityti
Lietuviški tradiciniai valgiai
P aruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis. CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į...
Skaityti
Ekskursijų/kelionių/žygių po Lietuvos gamtą organizavimas
Geologo kelionės kviečia keliautojus pažinti ne tik žmonijos, bet ir visos Žemės raidą bei istoriją, apimančią 4,6 milijardų metų! Per šį laiką įvyko daugybė pačių neįtikinamiausių gamtinių reiškinių, vėliau nulėmusių ir žmogaus gyvenimą, veiklą, kultūrą, kartais net psichologinę būseną ar socialines problemas. Tad Geologo kelionės organizuoja gamtines ekskursijas visoje Lietuvoje (ir ne tik), kuriose supažindina plačiąją visuomenę su geologijos mokslu, jo paskirtimi, gamtine...
Skaityti
Plaukiojimas laivu
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai