(0)

Edukacinė programa – Žemaitiški valgiai

Edukacinė programa – Žemaitiški valgiai
Edukacinė programa – Žemaitiški valgiai
Trukmė
2-2,5 val.

Kaimo turizmo sodyboje „Iešnalė“ Jums bus pasiūlytas ypatingas žemaitiškas stalas.

Edukacijos programa:
– Svečių pasitikimas su muzikiniu maršu, duona ir druska.
– Nuotaikingas svečių pasisveikinimas bei kvietimas prie stalo.
– Ragausite kastinį, cibulynę, sprigotę, kiaulės karką su troškintais raugintais kopūstais, užsigersite mėtų arbata, skanausite naminį pyragą.
– Išgirsite pasakojimą apie žemaitiško valgio ypatumus.
– Kartu suksime kastinį.
– Laikysite žemaitiškos tarmės egzaminą.
– Dainuosite žemaitiškas dainas.

Kitos patirtys
Dzūkiškų patiekalų edukacijos
Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo...
Skaityti
Sausainių kepimo edukacija
Kepyklėlėje turėsite galimybę patys ruošti tešlą, formuoti sausainius, kepti ir ragauti. Šeimininkai Jums pasiūlys ekskursiją po parką, o taip pat supažindins su senais ar atkurtais namų apyvokos daiktais. Edukacijos metu sužinosite apie tradicinius lietuvių liaudies kepinius, medžio drožinius, skulptūras, jų paskirtį, vietą bei prasmę lietuvio gyvenime.
Skaityti
Lino kelias
Atostogaudami kaime, Geležūnų kaime, nepraleiskite progos sužinoti istoriją apie Lino kelią. Edukacinės programos trukmė 1,5 val. Programa skirta vaikams ir suaugusiems. Paslaugos, kurios yra išvardintos apačioje yra užsakoma iš anksto. Šioje programoje: pamatysite teatralizuotą lino kelią, kurį pristatys Nemajūnų bendruomenės santalkos etnografinis ansamblis; susipažinsite su senoviniais darbo įrankiais, galėsite patys pabandyti su jais dirbti;...
Skaityti
Kursai-stovykla "Slaptų žmogaus galių vystymas"
Šie kursai-seminarai-stovykla yra trumpa įžanga kaip pažinti, suprasti ir vystyti savo paslėptas fizines ir psichines galias. Tai svarbiausios žinios, gebėjimai ir jų taikymas praktikoje, kasdieniniame gyvenime. Kiekvieną dieną vyksta teoriniai ir praktiniai gilesnio savęs pažinimo užsiėmimai. Pirtys, masažai, atsipalaidavimo, meditacijos, savo kūno ir sąmonės valdymo pratimai ir praktika.
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai