(0)

Lietuviški tradiciniai valgiai

Lietuviški tradiciniai valgiai
Trukmė
Priklauso nuo pasirinkto patiekalo/patiekalų
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba

Paruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.

CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ

Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į cepelino vidų? Padėkime jiems atsakyti į šį klausimą ir atskleiskime šią paslaptį. Svečiams pristatysime visą cepelinų gaminimo eigą – jiems teks skusti bulves, jas tarkuoti, sunkti, pjaustyti spirgučius ir t.t. Svečių rankomis pagaminti cepelinais yra išverdami ir atnešami paskanauti.

Restorano šeimininkės padės pagaminti cepelinus, išsukti kastinį, pagaminti šaltibarščius, iškepti kūčiukus ir kt. Visi patiekalai gaminami tradiciniais būdais.

Organizuojame renginius, kurių metu supažindiname su tradicijomis, papročiais bei šventėmis. Galime organizuoti tradicinę Kūčių vakarienę, Velykų šventę ir pan.

Kitos patirtys
Saldus sūris
Šio sūrio edukacijos metu lankytojai sužinos sūrio kelio istoriją ir naudą žmogaus organizmui, pamatys ir bus supažindinami su senoviniais įrankiais, kurių pagalba buvo gaminami sūriai ir kiti maisto produktai. Šie autentiški įrankiai surinkti iš močiutės sodybos ir aplinkinių kaimų. Šeimininkė edukacijos metu papasakoja ir apie turinčius paslaptį siuvinėtus paveikslus, kurie puošia amatų pastato sienas. Be to, lankytojai patys gamins suriūkus: dės...
Skaityti
Mergvakaris, pagal senąsias tradicijas
Mergvakaris – vienas svarbiausių moters gyvenimo įvykių, paskutinis jaunosios apsisprendimo vakaras. Seniau į jį rinkdavosi artimiausios moterys: seserys, draugės, mamos, tetos, – taip ir kilo pavadinimas „mergvakaris“. Šis susibūrimas dar buvo vadinamas pintuvėmis, vakarynomis, prieveseliu. Pagal senolių tradicijas, vestuvių išvakarėse, merginos maudydavęsi pirtyje. Pirtis visada buvusi sakrali, moteriška vieta. Šios, mergvakariui...
Skaityti
Garinė pirtis
Pirtis įrengta ant paties ežero kranto,  joje yra erdvus priepirtis, WC, dušas. Vienu metu gali tilpti apie 10 žmonių. Pirtis kūrenama malkomis. 
Skaityti
Pirties programa Vyrams: “Oi gerai, gerai”
Į programą įeina: Pirmas kūno prašildymas, šiluma, kvapai, kūno atpalaidavimas; Pirmo garo ritualas ir viso kūno šveitimas druska; Aromaterapija. Kojų padų vyriškas prakaitinimas; Vanojimas vantomis,esant stipriam garui; Maudymasis šaltame vandenyje; Garo daugiau kūnui geriau. Išvanok savę ir kaimyną. Programa su vantomis “Oi gerai, gerai”; Maudynės su šaltu vandeniu, gera nuotaika, daug gerų...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai