(0)

Programa „Ruginės duonos kleckai“

Programa „Ruginės duonos kleckai“
Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 40 €
Trukmė
2-3 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba (žemaitiškai)

Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad susipažinti ir pamatyti raugintos duonos gimimą būtina kiekvienam.

Svečiai pavaišinami naminės duonos gira ir duonos „kleckais“ ar pyragu.

Kitos patirtys
Lauko tenisas
Nesvarbu, esate tenisininkas mėgėjas ar profesionalas, maloniai kviečiame žaisti tenisą kaimo turizmo sodybos “Prie Žiedelio”  aikštyne. Reikiama įranga ir grynu oru pasirūpinsime mes!!!
Skaityti
Pirties programa
ANTISTRESINĖ PIRTIS  (10asmenų)   Tai nereikalaujanti didelio emocinio susikaupimo pirtis. Geras prakaitinimas ir šokinėjimas per kontrastingą procedūrą –  karšta, šalta . Jūsų laukia geri  5 – 6 užėjimai  į pirtį. Pirtį veda pirtininkas profesionalas. PLAČIAU APIE PROGRAMĄ Šiltos vandens vonelės kojoms. Pirmas kūno prašildymas, šiluma, kvapai, kūno atpalaidavimas, meditacija....
Skaityti
Kubilas - lauko pirtis
Sodyboje yra dvi lauko pirtys – kubilai. Juose vanduo įkaitinamas iki 39 – 45 Celsijaus laipsnių, tad mėgautis šiluma gryname ore, po atviru dangumi ir grožėtis gamtos vaizdais galima net per didžiausius žiemos šalčius. Didesniame kubile vienu metu gali kaitintis iki 10 asmenų, mažesniame – iki 7.
Skaityti
Kūno pilingo ritualas „Egzotinė kelionė“
  Egzotiškas aromatas jus nukels į saulėtų šiltų kraštų kelionę, kurios pojūčius jausite ir po procedūros. Sudėtyje esantys vertingi simondsijų ir migdolų aliejai puikiai drėkina odą, pašalina nelygumus ir gydo uždegimus, skatina odos atnaujinimą bei rūpinasi odos elastingumo atkūrimu. Kiekvienas šveitiklio prisilietimas, tai tarsi gundantis desertas Jūsų odai, po kurio ji taps elastinga, glotni ir neįtikėtinai švytinti. Procedūrą...
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai