P aruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.
CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ
Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į...
Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"
Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros...
Dvivietėmis plastikinėmis baidarėmis organizuojamos 1-2 dienų pažintinės kelionės Ūlos, Merkio upėmis. Pirmos dienos žygis nuo Zervynų iki sodybos Trakiškių k. Plaukimo metu galima susipažinti su etnografiniais Zervynų, Mančiagirės, Žiūrų k. Plaukdami žavėsitės gamtos paminklais - Ūlos skardžiais tarp Zervynų ir Mančiagirės, šaltiniu "Ūlos akis". Antros dienos žygis nuo sodybos iki Puvočių k. Tai 2 val. plaukimas Ūla ir 1 val. Merkiu. Galima pratęsti plaukimą iki...