(0)

Žemaičių tradicijų puoselėjimas

Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Žemaičių tradicijų puoselėjimas
Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vasarą nevyksta
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, anglų, rusų ir vokiečių kalbomis

Daugiau kaip 30 metų puoselėjanti žemaitiškų valgių gamybos tradicijas, sodybos šeimininkė Marija su dukra Jurgita pristato žemaitiškų valgių vakarienę turistinėms grupėms, draugų kompanijoms ir giminių susitikimams. Svečiai vaišinami iš molinių indų su mediniais šaukštais. Žemaičių tarme pristatomi valgiai, pasakojamos žemaičių gyvenimo ir valgymo tradicijos. Tai laikas, kai gera prisiliesti prie senųjų tradicijų...

Kitos patirtys
Atrakcijonų nuoma suaugusiems
Ką žmonės  įprastai veikia įvairių festivalių ir renginių metu? Sužaidžia tinklinį, klausosi koncertų, mėgaujasi greitu maistu... Mes siūlome laiką praleisti kitaip – energingai ir aktyviai pajudėti!  Įsivaizduokite – linksmybės, adrenalinas, juokas, azartas, varžymasis, geras oras, smagi draugų kompanija, puiki nuotaika... Koks vienas žodis apibūdina visus šiuos malonumus? FUGA, tai daugybe įdomių ir smagių atrakcionų. Su mumis...
Skaityti
Jojimas
Skaityti
Edukacija „Jaunasis odininkas“
Atostogaudami Klaipėdos rajone, verta išbandyti edukaciją „Jaunasis odininkas“. Užsiėmimus veda Jūratė Mierkienė – tautodailininkė, dailės mokytojo. Turiningas laiko praleidimas garantuotas! Bendrausite netradicinėje aplinkoje, kurs, lavinsite vaizduotę, ugdysite pasitikėjimą savimi; Susipažinsite su odininkystės amatu ,liaudiškais ornamentais. Gaminsite iš odos knygoms skirtukus, padėkliukus, apyrankes, raktų pakabukus ir kt....
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai