(0)

Programa „Ruginės duonos kleckai“

Programa „Ruginės duonos kleckai“
Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 40 €
Trukmė
2-3 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba (žemaitiškai)

Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad susipažinti ir pamatyti raugintos duonos gimimą būtina kiekvienam.

Svečiai pavaišinami naminės duonos gira ir duonos „kleckais“ ar pyragu.

Kitos patirtys
Baidarių nuoma
Organizuojame baidarių žygius Šventosios, Širvintos ar Siesarties upėmis. Priklausomai nuo Jūsų nusiteikimo ir fizinio pasirengimo, suderinsime tinkamiausio sudėtingumo ir trukmės maršrutus. Plaukiantiems baidarėmis siūlome apsistoti nakvynei poilsiavietėje „Senaupė“ar sodyboje „Sidabrinė pieva“.
Skaityti
EDUKACIJA „Skalvos žemėmis. Nuo Sudargo iki Rambyno“
Kukarskė - Sudargas 9.00 - 12.00 val. Kaimo turizmo sodyba „Kukarskė“. Jūsų lauks vėlyvi suvalkietiški pusryčiai. Čia Jūs išgirsite net 40 gaidžių chorą, susipažinsite su vienintele išlikusia lietuviška naminių žąsų veisle, pamatysite, kaip surinkę kiaušinius mes kasdien „švenčiame Velykas“, pajusite svaiginantį levandų kvapą ir atsigaivinsite net 10 skirtingų rūšių mėtų arbata. Sudarge Jus pasitiks...
Skaityti
Lauko tenisas
Nesvarbu, esate tenisininkas mėgėjas ar profesionalas, maloniai kviečiame žaisti tenisą kaimo turizmo sodybos “Prie Žiedelio”  aikštyne. Reikiama įranga ir grynu oru pasirūpinsime mes!!!
Skaityti
Edukacija "AR TOLI ITALIŠKA PICA NUO LIETUVIŠKO PAPLOČIO?"
Archajinėje virtuvėlėje susipažinsime su lietuviško papločio ir itališkos picos giminyste. Sužinosime, kaip senovėje valgė lietuviai ir ko čia išmoko keliaudami italai. Kartu patyrinėsime molinės krosnies istoriją, išsiaiškinsime, kokių įrankių reikia kepėjui ir kaip juos naudoti. Pasidžiaugę, kad tešla jau lipa per puodynės kraštus, raitosimės rankoves ir kartu kepsime gardutėlius senolių kvietinius papločius. Ragaudami minsime geros...
Skaityti
Daugiau (277)
Partneriai