(0)
2023 / 10 / 11

Įvyko antrasis kaimo tinklo projekto seminaras apie kulinarinį turizmą

Spalio 9 d. suorganizavome antrąjį mokymų ciklo „Kulinarinis turizmas – vis dar neišnaudota niša Lietuvos kaimo turizmo verslui“ seminarą, kuris įvyko Šilutės rajone.

Seminaro vieta ne veltui buvo pasirinkta išskirtinė - susitikome laive, kur plaukdami kalbėjome apie Mažosios Lietuvos kulinarines tradicijas, žuvies svarbą šiame krašte bei apie klasterį „Žuvies kelias“ ir kaip jis sukūrė sėkmingą ir patrauklų lankytojams turizmo produktą.

Visų pirma, susipažinome su Mažosios Lietuvos kulinarinėmis tradicijomis, kurios perimtos iš čia gyvenusių vokiečių, tad kafija ir vofeliai šiame krašte įprastas patiekalas. Pamario gyventojų kasdienybė – žuvis. Kulinarijos istorikai teigia, kad senovėje čia žmonės valgydavę žalią žuvį. Senas žuvies gaminimo būdas – kepimas lauže pasmeigus ant vytelės. Žuvis kas dieną imta kepti keptuvėse tik po Pirmojo pasaulinio karo. Kuršių marių kaimų žvejai žuvienę virdavo rečiau, tačiau mėgdavo žuvį troškinti duonkepėje krosnyje su bulvėmis. Ilgesniam išlaikymui žuvį sūdydavo, džiovindavo ir rūkydavo.

Susipažinome su Pamario turizmo klasteriu „Žuvies kelias“ - tai išskirtinis kulinarinis vandens turizmo maršrutas pamaryje, plaukiant Kuršių mariomis, Nemuno delta, Drevernos ir Minijos upėmis, Karaliaus Vilhelmo kanalu. Kruizo metu keliautojai grožisi pamario gamta, aplanko krašto lankytinus objektus, susipažįsta su Mažąja Lietuva, žvejybos tradicijomis, ir, svarbiausia – paragauja žuvies kulinarinio paveldo ir kitų gardžių patiekalų. Diskusijų metu įsitikinome, kad turizmo versle labai svarbu vadovautis principu, kad visi šio verslo atstovai yra kolegos, kurie gali vieni kitiems padėti, o ne konkurencija. Svarbu suvokti, kad keliautojai ieško įvairių, bet kokybiškų patirčių ir lengviausias būdas išpildyti šį norą - kooperacija.

Renginio programa

10:30-11:00 Dalyvių registracija

11:00–11:45 Vietinis maistas – viena svarbiausių turizmo sudėtinių dalių

11:45-12:30 Kulinarinio turizmo gerosios patirties pavyzdžiai

12:30-12:50 Kavos pertrauka

12:50-13:35 Kokia kulinarinio turizmo patirtis Lietuvoje?

13:35-14:20 Bendradarbiavimo galimybės siekiant skatinti vartoti vietinius maisto produktus  

14:20-15:00 Diskusijos

 

Dar 1 seminaras planuojamas šių metų pabaigoje. Sekite informaciją!

 

 

Projektui įgyvendinti skiriama iki 47 705,00 Eur (su PVM) dydžio parama su 90 proc. intensyvumu, iš jos Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos sudaro iki 40 549,25 Eur, t. y. 85 proc. paramos sumos, ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos sudaro iki 7 155,75 Eur, t. y. 15 proc. paramos sumos.

 

 

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas
2024 / 03 / 15

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas

2024 m. balandžio 5 d. 11 val. Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų (K. Donelaičio g. 2, Kaunas) priesalyje įvyks Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) Visuotinis narių susirinkimas. Registracijos pradžia 10.00 val.
Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H
2024 / 03 / 12

Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H

Jau kuris laikas dirbame prie Erasmus+ projekto CSS-H (Mažų ir vidutinių įmonių svetingumo paslaugų vertinimas ir tobulinimas). Tie, kurie susipažino su projektu nuo jo pradžios, žino mūsų išsikeltus tikslus, tačiau, daugelis apie CSS-H išgirsta tik dabar, todėl norime trumpai supažindinti su šiuo projektu. 
Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!
2024 / 01 / 30

Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!

DŽIUGI ŽINIA! Miško takas išrinktas sėkmingiausiu 2023 m. turizmo projektu, garsinančiu Lietuvą užsienyje!
Regionų paveldo skatinimas
2024 / 01 / 03

Regionų paveldo skatinimas

Regionų paveldo skatinimas vykdant interaktyvią veiklą „CORDIALIS“ komanda sukūrė daug įvairios mokomosios medžiagos, skirtos didinti Europos amatų ir kultūros paveldo žinomumą. Į šią parengtą medžiagą įeina: 1) vadovas, skirtas amatininkams ir specialistams, norintiems interaktyviai pristatyti savo veiklą bei produktus int...
Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo RuralTour veikla
2023 / 12 / 15

Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo...

Gruodžio 12 dieną suorganizavome ataskaitinį atstovavimo Europos kaimo turizmo federacijoje „Rural Tour“ seminarą, kuris įvyko Alytaus rajone.  
Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius
2023 / 12 / 14

Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra Keliauk Lietuvoje skelbia balsavimą už 2023 m. LIETUVOS TURIZMO SĖKMINGIAUSIUOSIUS.
Suorganizavome pirmąjį hakatoną
2023 / 12 / 01

Suorganizavome pirmąjį hakatoną

Šią savaitę suorganizavome pirmąjį mūsų ir projekto BASCIL hakatoną, kuris vyko Kauno kolegijoje. Hakatono tikslas buvo kiekvienam projekto pilotinio regiono dalyviui – ūkininkui ar verslininkui, sukurti naują arba atnaujintą kulinarinio turizmo produkto ir/arba paslaugos pasiūlymo koncepciją: kokia tai paslauga, kokiems klientams j...
Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį
2023 / 10 / 27

Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį

Spalio 26 d. Kelmės rajone suorganizavome pirmąjį EuroCluster projekto dalyvių susitikimą.
Įvyko BASCIL projekto viešinimo seminaras
2023 / 10 / 20

Įvyko BASCIL projekto viešinimo seminaras

Šią savaitę surengėme projekto "BASCIL - Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas" viešinimo seminarą. Mūsų projekto ir šio renginio tikslas, kad būtų pasakojamos žmonių istorijos, projektų veiklomis sukurti pokyčiai bei...
Įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos žaliosios bangos dalis“
2023 / 10 / 19

Įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos...

Spalio 18 d. Kelmės rajone įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos žaliosios bangos dalis“, kuria uždarėme 2023 m. kaimo turizmo sezoną.
Partneriai