Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies). Susipažinkite su mūsų "Slapukų politika".
2022 m. lapkričio 11 -14 dienomis Portugalijoje vyko RuralTour ekspertų sutikimas-darbo grupė dėl alkoholio gamybos taisyklių ir praktikos kaimo turizmo sodybose.
Europos kaimo turizmo federacija „RuralTour“ suorganizavo ekspertų susitikimus, kuriuose buvo diskutuojama dėl kulinarinio paveldo patiekalų ir gėrimų gamybos taisyklių ir praktikos kaimo turizmo sodybose. Evoroje vyko kulinarinio paveldo patiekalų ir gėrimų panaudojimo svetingumo versle gerųjų pavyzdžių pristatymas - mažųjų vietinio maisto ir gėrimų krautuvėlių steigimas apgyvendinimo paslaugai teikiančiuose subjektuose. Labai įdomi patirtis laukė kamštinio ąžuolo plantacijose ir lauko dirbtuvėse dėl žemės ūkio gamybos vietų pritaikymo turizmui. LKTA ekspertai susitiko su Ravasqueira vyno ūkio ir kaimo turizmo sodybos vadovais, kurie pravedė ūkyje gaminamų senųjų alkoholinių gėrimų tiekimo sodyboje vykstantiems renginiams pristatymą. Po to vyko įdomi diskusija dėl kulinarinio paveldo kuriamos pridėtinės vertės kaimo turizmo sodyboms. Lisabonoje Europos kaimo turizmo federacijos “RuralTour” ekspertai teikė konsultacijas dėl kulinarinio paveldo alkoholinių gėrimų gamybos reglamentavimo pakeitimų Lietuvoje ir davė patarimų „Alkoholinių gėrimų gamybos ir prekybos kaimo turizmo sodybose gairių“ parengimui.
Finansuojama projekto „Atstovavimas Rural Tour“ paramos lėšomis.