(0)

Vytinta dešra pas Žilius

Vytinta dešra pas Žilius
Vytinta dešra pas Žilius
Vytinta dešra pas Žilius

Vytintų dešrų gamyba pati sudėtingiausia. Kruopštus ir atidumo reikalaujantis jų gamybos procesas trunka net keturias savaites. Gamybos procesą sudaro keturios pagrindinės operacijos: tai žaliavos parinkimas, kuteravimas (t. y. malimas, maišymas), kimšimas, brandinimas. Vytintoms dešroms gaminti naudojama ne tik kiauliena bei jautiena, bet ir riebalai. Parinkta žaliava tiesiogiai daro įtaką gaminio sudėčiai – kiek joje bus raumenukų, kiek – lašinukų. Kadangi dešra turi būti ne tik skani, bet ir gerai atrodyti, naudojant tik kietuosius nugaros lašinukus gaunama raiški pjūvio mozaika.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai