Daugiau kaip 30 metų puoselėjanti žemaitiškų valgių gamybos tradicijas, sodybos šeimininkė Marija su dukra Jurgita pristato žemaitiškų valgių vakarienę turistinėms grupėms, draugų kompanijoms ir giminių susitikimams. Svečiai vaišinami iš molinių indų su mediniais šaukštais. Žemaičių tarme pristatomi valgiai, pasakojamos žemaičių gyvenimo ir valgymo tradicijos. Tai laikas, kai gera prisiliesti prie senųjų tradicijų...
Etnografiniame rūsyje, vasaros bei žiemos sezonais, nuolatos vyksta degustacijos. Trumpos edukacinės programos metu, lankytojams yra siūloma paragauti naminio vyno, sodyboje gamintų tradicinių lietuviškų dešrų, džemų, uogienių.
Šakotis – šventinio stalo karalius. Be šio pyrago senovėje neapsieidavo nė vienos vestuvės. Kūlio Daubos kaime kepamo šakočio skonis sulaukdavęs puikių įvertinimų iš visos giminės ir draugų. Pats patiekalas sertifikuotas tautinio produkto paveldo ženklu. Pasiteisinęs močiutės receptas tebegyvuoja, viliamasi, kad jis bus perduotas būsimoms kartoms.
Edukacijos metu ant laužo pabandysite išsikepti pyragą – medį (taip šakotį...
Pirties dvasia kviečia visus norinčius kartu su šeima ar draugais atvykti į septynių pojūčių pirtį!
Jūsų laukia išskirtinė “Septynių pojūčių” pirtis su sveikatinimosi procedūromis ir holistinėmis terapinėmis praktikomis:
Gerai nuotaikai ir savijautai palaikyti;
Kūnui ir sielai apsivalyti;
Vidinei energijai pakelti;
Imunitetui stiprinti;
Emocijoms subalansuoti;
Mintims nuraminti;
Vidinei...